skip to Main Content
0416 - 273364
info@piant.nl

Over Piant

Wie zijn wij?

Piant biedt alles op het gebied van stans- en snijwerk voor de industriële sector. We hebben alle conventionele en nieuwe (laser)technieken in huis. Doordat we werken volgens de Lean manufacturing-methode en met een Kanban-voorraadbeheersysteem halen we het beste in onszelf én onze opdrachtgevers naar boven.

Piant vindt oplossingen voor elke uitdaging. We staan onze opdrachtgevers ook nadrukkelijk bij met deskundig en betrouwbaar advies. Zo helpen we hen groeien. Dankzij onze ondernemende aanpak weten we klanten aan ons te binden en breidt het aantal nieuwe opdrachtgevers zich nog steeds uit.

Historie

Piant B.V. werd in 1963 geopend door Piet Brekelmans. In die tijd vierde de Brabantse leder- en schoenindustrie haar hoogtijdagen. Het modelleren en het stansen van de ontwerpen voor deze industrie was de hoofdtaak, samen met het stansen van kunststof en papier.

Ommekeer

De ommekeer naar de grafische wereld komt in 1994 door zoon Robert Brekelmans. In dat jaar stapt hij in het familiebedrijf en leert de fijne kneepjes van het vak van drie ervaren productieleiders. Inmiddels is Robert directeur van Piant en vaart hij zijn eigen koers. En met succes.

Piant telt intussen 75 medewerkers op kantoor, in de productiehal en het magazijn. De totale oppervlakte van het bedrijf beslaat ruim 3.500 m2. Piant heeft met 35 machines een indrukwekkend machinepark staan.

Sterke partner

In 2015 vloog Robert naar Japan voor de cursus Lean Manufacturing bij Toyota. Hij leerde er hoe hij verspilling uit het productieproces kan weghalen. Die kennis past hij intussen in de dagelijkse praktijk toe. Daarmee is Piant niet meer alleen een erg ervaren, maar vooral ook slimme partner op het gebied van stansen, snijden en laseren.

Robert Brekelmans: “Ons enthousiaste team staat elke dag voor u klaar om de beste kwaliteit te leveren en een uitstekende service te bieden. Wat uw wensen ook zijn, wij denken graag met u mee”.

×Close search
Zoeken