skip to Main Content
0416 - 273364
info@piant.nl

Leer snijden met de uiterste precisie en zorg voor het materiaal

Leer snijden is een vak apart. U kunt dit gerust overlaten aan de experts van Piant. Al jarenlang snijden wij allerlei materialen, waaronder leer. Vroeger deden we dit vakkundig op de traditionele methode, en dit gebeurt nog steeds wel. Welke aanpak voor u de juiste is bepalen we in overleg met u. Wij voorzien u van deskundig advies om uw leer gesneden te krijgen met het beste resultaat, tegen een gunstige prijs.

Leer snijden. Waar moet opgelet worden?

Leer is een materiaal dat verschillend van samenstelling kan zijn. De dikte kan verschillen en dat geldt ook voor de bewerkingen die het leer heeft ondergaan. Leer van het ene dier is taaier dan dat van het andere. Dit kan gevolgen hebben voor de manier waarop het leer het beste gesneden kan worden. Bij Piant zal het vaak een keuze worden tussen vlijmscherpe messen en een hoogwaardige precisielaser.

Ook is leer geen goedkoop materiaal. U wilt zo weinig mogelijk verspilling van het leer, en hier streven wij ook naar. Sowieso werkt Piant volgens de Lean Manufacturing methode, die materiaalverspilling effectief tegengaat. Bij leer zorgen we er met aandacht voor dat zo min mogelijk wordt verspild. Aangezien een lap leer onregelmatig van vorm kan zijn en de vormen die u eruit wilt krijgen ook, is soms het nodige creatieve denkwerk nodig. Hiervoor bent u bij de specialisten van Piant aan het juiste adres.

Grote en kleine oplages zijn geen probleem

Heeft u een grote order voor leerproducten, dan kunt u deze gerust bij ons onderbrengen. Leer snijden in grote oplages is geen enkel probleem. In overleg wordt de methode van het snijden bepaald en we gaan vervolgens snel voor u aan de slag.

Hoeft het leer snijden slechts in een kleine oplage te gebeuren? Ook hiervoor draaien wij onze hand niet om. Het snijden met de laser is in het bijzonder geschikt voor kleinere oplages. Deze machines worden digitaal aangestuurd en er is slechts weinig voorbereiding nodig. Dit drukt de kosten dan ook aanzienlijk ten opzichte van de traditionele methodes van vroeger.

De voordelen van leer snijden door Piant

  • Leer kan door ons zeer precies gesneden worden
  • Wij snijden via de traditionele aanpak, maar ook via lasers
  • Gedegen advies over het beste resultaat tegen de laagste kosten
  • Alle leersoorten kunnen door ons gesneden worden
  • Onregelmatige vormen zijn geen probleem
  • Onze dienstverlening is bedoeld voor zowel grotere als kleinere klanten
  • Een snel en kwalitatief uitstekend resultaat
  • Door digitalisering precisie in het behalen rendement

Neem contact op voor meer informatie of een offerte

Wilt u meer weten over wat Piant op het gebied van leer snijden voor u kan betekenen? Wij voorzien u graag van informatie en bespreken graag uw wensen met u. Neem contact met ons op via 0416-27 33 64. Ook kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

 

Voor het snijden van leer gaat u naar de specialisten van Piant!

Wil je meer weten over leer snijden?

×Close search
Zoeken